Jazykové a odborné kurzy v Europass Teacher Academy v Dublinu

Jazykové a odborné kurzy v Europass Teacher Academy v Dublinu

Během srpna 2024 dvě pedagožky naší školy, Vlasta Krejčířová a Eva Levinská, odcestovaly do Dublinu, aby se v místní pobočce Europass Teacher Academy věnovaly zvyšování svého jazykového a pedagogického vzdělání. Absolvovaly dohromady 4 6denní kurzy intezivní angličtiny a metodologie CLIL. Obě během svých hodin nasbíraly několik praktických tipů pro efektivní výuku jazyků. Mgr. Levinská se podrobně seznamovala s metodou CLIL – tzv Content and Language Integrated Learning. JE to metoda, která kombinuje výuku předmětů a cizích jazyků. Jeho cílem je rozvíjet obojí současně. Naším cílem je postupně integrovat tuto metodu do našeho ŠVP. Proto budeme pilně pokračovat v jazykovém i odborném vzdělávání dalších pedagogů naší školy.

Jako vyučující dějepisu obě uvítaly doprovodný program školy, který cílil na irskou historii a kulturu a stejným tématem také vyplňovaly volná odpoledne. I během návštěvy dublinských muzeí a galerií získávaly nápady do výuky dějepisu i anglického jazyka.

Chceme našim žákům i rodičům nabízet moderní školu s výhodou rodinného prostředí, která je schopná konkurovat velkým městským školám., nabídne i něco navíc. Díky grantu EU a probíhajícím projektům, Otevřeme bránu jazykům a v lednu startujícímu Sport spojuje, se nám to, doufáme, již teď částečně daří. Děkujeme za podporu.

Eva Levinská