Přívesnický tábor Malý věděc

Přívesnický tábor Malý věděc

8. července jsme zahájili přívesnický komunitní tábor Malý vědec. Letošní téma je plné experimentů, objevů a her. Pondělí patřilo pokusům s vodou a s různými tekutinami. Po rozdělení se do 3 týmů jsme si vyzkoušeli pokusy jako je Výroba barev, Plující obrázky, Batikované mléko, Coca-colový gejzír, Výbuch sopky, Zpívající láhve, Tančící bublinky, Inkoustové oko apod. Po obědě jsme si vyrobili lodičky z korků, na které jsme napsali své přání či vzkaz a vydali jsme se je pustit na Moštěnku. Závěr dne patřil vodním hrám a soutěžím.

Druhý táborový den patřil pokusům se vzduchem. Vyzkoušeli jsme si pokusy jako je Potapěč v láhvi, Špíz z balonku, Nafouknutí balonku (pomocí sody a octu) a vytvořili jsme spoustu bublin. Naše šikovné ruce nezahálely a hodně jsme dnes tvořili. Vyrobili jsme si lezoucí housenky, letící rakety z papíru, duhovou vrtulku, ale také mechové dortíčky, které jsme si zdobili domácím marcipánem a různým zdobením. Nechyběly ani různé hry na šikovnost a postřeh. Závěr našeho horkého táborového dne patřil řádnému osvěžení vodou, ale také střílení vodních raket.

Ve středu 10.6. za slunečného počasí jsme navštívili vědecké centrum VIDA! v Brně, kde jsme si užili zábavnou formou různé experimenty ze všech odvětví, které nás v životě obklopují. Zhlédli jsme pokusy potápěče. Dozvěděli jsme se, co vše je pod vodou jinak, než když se pohybujeme na vzduchu. Objevili jsme jak se mění naše vnímání pod hladinou a co nás může pod vodou překvapit. Užili jsme si hezký den plný zábavy, vzdělání a nových informací.