Výlet VIII.B do Olomouce

Výlet VIII.B do Olomouce

První červnovou středu jsme vyrazili za aktivitami do hanácké metropole. Mlhavé, doslova podzimní ráno vystřídalo slunečné počasí (hurá, vyšlo nám to), a tak se obavy z deště rázem rozplynuly stejně jako mlha.

Cestou jsme nemohli vynechat náměstí s radnicí a orlojem a jednu z našich památek na seznamu UNESCO – sloup Nejsvětější Trojice. Bohužel byl „zaplachtovaný“, neboť zde probíhají restaurátorské práce. Proto jsme si vyfotili i zmenšenou verzi na kovovém modelu před radnicí. V sousedství radnice upoutala naši pozornost socha ženy, vytvarovaná z písku přímo před zraky kolemjdoucích. Holt mistr sochař je mistr sochař.

A pak to začalo – řádění v aréně i „lanáči“ a to k oboustranné spokojenosti jak žáků, tak i doprovodu. Naše desetičlenná skupinka přistoupila k aktivitám s velkým zájmem a nasazením, žáci se vzájemně povzbuzovali a pomáhali si, překonávali strach i sami sebe, a to často na hranici svých možností.

Jsou to právě překážky, které nás posouvají dál.

A jak to vidí samotní osmáci z béčka?

Nela: Výlet se mi líbil, příští rok bychom mohli vymyslet něco podobného. Laser aréna byla super stejně jako lanové centrum. V lanovém centru jsme byli rozděleni do trojic a museli se na sebe spolehnout.

Klára: Asi nejzajímavější a zároveň nejtěžší bylo lanové centrum. Museli jsme si společně věřit ať už v jištění nebo i v lezení. Ale i v laser aréně to bylo velice zábavné.

Ondra: Měl jsem se dobře, hlavně jsem si oblíbil laser game. Moc se mi nelíbilo lanové centrum, protože tam byla drahá kofola a zmrzlina.

Zuzka: Výlet mě moc bavil, ráda bych to někdy zopakovala. Nejvíc mě bavila laser game, i když jsem byla pořád poslední. V lanovém centru jsem si o lano spálila ruku, takže k tomu nemám moc co říct.

Marek Z.: Bylo to dobrý, klidně půjdu zas.

Denisa: Bylo tam dobře, ale lanové centrum bylo hrozné, protože se tam jen lezlo a bylo to vysoko (tak už to v „lanáči“ je, že se leze – pozn. p. uč.) Nejvíce mě bavila laser aréna. Jediné mínus k tomu je, že jsem z toho měla modřiny.

David: Výlet byl super, laser aréna byla super, v lanovém centru byla drahá kofola.

Viky: Na  školním výletě se mi líbilo, protože jsme byli v laser aréně a lanovém centru. Laser game mě nejvíce bavila, když jsme byli v úplné tmě. Lanové centrum bylo také dobré, i když jsem si tam trošku narazila nohu. Ale bylo to super.

Dominik: Chtěl bych tam znovu. Nejlepší byla ta houpačka. Hodně mě to bavilo.