Škola v přírodě

Škola v přírodě

V pondělí 10. 6. se žáci 3., 4. a 5. ročníku vybaveni řízky a plyšáky vydali na 5-ti denní školu v přírodě v Karlově pod Pradědem. Naším cílem byla chata Moravice. Po příjezdu jsme se ubytovali na pokojích a těšili se na oběd. Odpolední program začal ve 14 hodin s animačními instruktorkami. Všichni jsme byli mile překvapeni dárkem v podobě trička s logem agentury CERES. Kvůli k nepříznivému počasí děti strávily odpoledne plné her a zábavy v tělocvičně.  Děti byly rozděleny do dvou družstev a jejich  prvním úkolem bylo  vymyslet si název družstva a vytvořit vlajku.

 

 

Druhý den jsme začali rozcvičkou s hudbou. Po snídani jsme se vypravili k rozhledně, která se nachází nad Novou Vsí. Ti nejodvážnější si prohlédli okolní krajinu z výšky 27 metrů a někteří využili dětské lanové hřiště u rozhledny. Cestou jsme poznávali různé květiny, našli jsme jedlé i nejedlé houby a pozorovali jsme i pulce v kalužích. Celkem jsme ušli 13 km. Po vydatném obědě a odpoledním klidu jsme se přesunuli na hřiště u chaty, kde jsme si zahráli různé soutěživé hry.  V blízkém lese jsme postavili z přírodních materiálů domečky pro skřítky a moc nás to bavilo. Večer jsme zakončili vytvářením masek. Všichni se moc těší na další den plný překvapení.

 

 

Kvůli ke špatnému počasí jsme dopoledne strávili hraním deskových her v místnosti a dováděním ve vnitřním bazénu na hotelu Kamzík. Odpoledne jsme si zasoutěžili v tělocvičně, zahráli si Živé pexeso, Bojovku s písmeny a Do vody z vody. Po večeři na nás vykouklo sluníčko, a proto jsme šli ven a hráli jsme na sochy. Na dobrou noc jsme zhlédli pohádku V hlavě, na kterou jsme se nedodívali, protože jsme padali únavou.

 

 

https://youtu.be/PBsfJa4Mlms

 

Dopolední program byl jasný – vydali jsme se po červené směr Karlova Studánka. Cesta byla velice příjemná, i když jsme někdy museli zdolávat překážky – poražené stromy.  Svačinkovou přestávku jsme si udělali u památného stromu na Ranné, který byl vyhlášen stromem roku 2009. Náš výlet jsme zakončili na Hvězdě. Odpoledne jsme hráli hry v lese. Náš pobyt jsme zakončili diskotékou, předáním diplomů a drobných odměn.

 

 

Jedeme domů ….